top of page
Ingrosso-web-10.jpg

BENJAMINS KÖK

Bara det bästa är gott nog

Att Benjamin Ingrosso bor i en fin etta i Vasastan i Stockholm är ingen hemlighet. Att denna fantastiska lilla lägenhet har ett kök som är tillverkat i skogarna i Sjuhärad i Västergötland är det däremot ganska få som vet om. 

DET ÄR INGEN TVEKAN om att vad än Ingrosso tar sig för så blir det med kvalitet. När han då ska inreda sitt kök så finns det heller inga genvägar. Det krävs att det byggs från grunden utifrån de förutsättningar som ges av rummet. Valet föll på Strömsdal som tillverkade det exklusiva köket i sitt snickeri utifrån Benjamins och pappa Emilios inspel. 

"-Där jag spenderar mest tid hemma är i mitt kök. Här hänger jag med mina vänner, lagar mat och tar ett glas gott vin ifall det passar. Köket är fantastiskt med både det rustika hantverket och modern teknik i kombination med inredning som italiensk marmor på väggarna, en modern gasspis och luckor som kan öppnas med min fjärrkontroll - och jag kan även tända ljuset i köket med min mobil - jättefräckt", säger Benjamin Ingrosso.

Köket ger en känsla av Italien med klassisk Carraramarmor, luckor och övrig inredning i mörkt nougatbetsad valnöt samt matchande mörkmelerade bänkskivor. Här sträcker sig köksskåpen ända upp i takstuckaturen 3,5 meter upp vilket ger köket rymd och plats för förvaring trots en mindre rumsyta. Bänkskivan i kombination med de mörka valnötsluckorna skapar en rustik och ombonad känsla som förstärks av den mjuka integrerade LED-belysningen under skåp och i lådor - även dem i valnöt. Vitrinskåpet mittemot köksdelen är exakt anpassat på djupet för att matcha listen vid fönstret perfekt och även ge en fin inramning för matbordet nedanför. 
 

Strömsdal_logo_whitetrans_edited.png
bottom of page